Välkommen till Silvio Wirth , 512 62 Mårdaklev, 07252 82489

Nu har vi flyttat igen !! Vi har hittat ett väldigt fint ställe nära den lilla byn Mårdaklev, västra Götaland. En fin gård med 9 hektar åker en vackert bäck som ringlar sig längst betesmarken och sandiga hagar. Ett perfekt ställe för hästhållning och träning. Vi ser framemot att bygga upp vår verksamhet här.

Hästhantering

Har du en unghäst eller finns det något som inte fungerar som du vill med din häst?
Jag hjälper dig och din häst att hitta motivationen och glädjen med en lekfull träning på väg mot era mål.

J
ag tar in alla hästar oavsett ras och ålder för träning. Jag har stor erfarenhet av:

• Lastträning
Unghästhantering
Inridning
• Miljöträning
• Hästar utan respekt
Aggressivitet
Bakskygga hästar
Fantasifulla träningsmetoder

Jag tränar hästarna efter ett sätt som kallas Natural horsemanship. Jag håller även kurser, Föreläsningar och ridlektioner i Natural horsemanship. Jag arbetar mycket med ryttaren och hästägaren, det är där man startar för att få en bra häst/människa relation. Utbildningstiden varierar mycket från häst till häst. Detta gör att jag måste titta på varje enskild häst och problem för att kunna bestämma ett pris och hur lång tid träningen kommer att ta. Kontakta därför mig via mail:silvio@silviowirth.se eller telefon:072 52 82 489.

kurser och Clinic´s

  
Välkomna till Natural horsemanship kurser hos Silvio Wirth:
Lär dig den naturliga kommunikationen mellan häst och ryttare. Allt du behöver är en repgrimma, ett 4 m långt rep och tid.
Jag håller i kurser ute hos privatpersoner, ridhus och skolor. Det är ni som bestämmer vad som passar er bäst.

I grundkursen är målet att få respekt och att lära sig kommunicera på ett naturligt sätt. I kursen ingår teori mycket markarbete men också en del ridning för att hitta balans och en bra position på hästryggen. Jag lär er att läsa av hästens olika beteenden och signaler. Gör olika förflyttningar såsom backa, sidoförflyttningar, fram och bakdelsvändningar. Vi går igenom alla gångarter och växlingar. Viktigt är också att lära sig att berömma hästen vid rätt tillfälle och vara konsekvent. Det är mycket lek och bus som gäller här.